2011-10-02 | 18:48:45
Valfri choklad-kladdkaka!
Igår bjöd jag min pappa, farmor och farfar på en underbart god kladdkaka! Jag gjorde efter ett recept som man kunde ha valfri choklad i. Jag använde mig av Frazers Marianne choklad, å gud så gott!!! gash! Tippsar om detta starkt!
Psst!: Att grädda i endast 12 minuter som det står i receptet kommer nog inte räcka. Jag gräddade min i lite mer än 20 minuter å den blev perfekt. Så man måste kolla av den i ugnen ibland!
Du behöver:
(ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)
3 dl vispgrädde
1 äggula
Vardag
Permalink
Psst!: Att grädda i endast 12 minuter som det står i receptet kommer nog inte räcka. Jag gräddade min i lite mer än 20 minuter å den blev perfekt. Så man måste kolla av den i ugnen ibland!
Du behöver:
200 g smör
200 g choklad (valfri sort, gärna smaksatt tex Marabou apelsinkrokant)
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
(ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)
Gör såhär:
Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.
Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret och ev kakao. Rör smeten slät.
Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175°. Ta ut och låt kallna (eller ät direkt med sked)
Servera gärna med lite lättvispad vaniljgrädde.
Garnera gärna med florsocker :)
3 dl vispgrädde
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
(2 tsk socker, om man vill ha lite sötare smak)
Allt vispas bara ihop :)
SUPER GOTT!
Kommentarer
Trackback